14-11-07

Training 14/11/2007

Vandaag stond er '40 minuten hardlopen' op het menu. 40 minuten, wel dan moet ik ongeveer 8km kunnen lopen of net iets minder. Op MapMyRun een route van precies 8 km uitgestippeld. Iets na 15u begon ik eraan.

decoration

Ik probeerde enkele tussenpunten te onthouden om een idee te krijgen van het tempo dat ik aanhield.

Het eerste tussenpunt was na 1km. Ik schrok toen ik op m'n chronometer keek en zag dat ik nog maar 4'20" aan het lopen was!! Van toen af leek ik soms wel passagier in mijn eigen lichaam, ik liep en liep. Ik voelde m'n benen niet eens! Dan kwam het lange (+/- 2 km) stuk langs de N2, ik probeerde via de kilometeraanduidingen m'n tempo te volgen. 2km in 9'22" . Het tempo was iets gezakt, maar het ging goed. Ondertussen kwam ik ook halfweg door in een tijd van +/- 18'. Ik probeerde dit tempo aan te houden zonder over mijn toeren te gaan.

En toen, na 6km kreeg ik opeens steken in m'n zij, ik was toch boven mijn toeren aant gaan. Meteen het tempo wat teruggeschroeft tot de steken voorbij waren en toen weer stilletjes aan een beetje versneld.

 De kilometers vlogen nu weer voorbij en na 8km zag ik tot m'n verbazing 37'47" op de chronometer staan. Ik kan je verzekeren dat ik me toen echt goed voelde. Nog een paar minuutjes door gelopen om de 40 minuten vol te maken en dan lekker genoten van een warme douche.

Gemiddelde snelheid : 12,70 km/h
Tijd/km : 4'43"
Verbruikte kcal : 708 kcal

De commentaren zijn gesloten.